A Brit Nagydíj első szabadedzését Lewis Hamilton, a másodikat Sebastian Vettel nyerte, az eredmény azonban bizonyos értelemben csalóka: ezúttal az első szabadedzésen született jobb győztes idő. A délutánra felmelegedő időben a Mercedes nem tudott ugyanolyan időt futni, mint délelőtt, márpedig az időmérő szempontjából a második edzés eredményei tűnnek inkább mérvadónak. A Ferrari pedig jócskán tudott javulni.
 
Ami a hosszú etapokat illeti, azokon is nagyon hasonló eredményeket produkált a Ferrari és a Mercedes, a két csapat között - az eddigiek alapján - nüanszok dönthetnek. A második edzés végén ugyanakkor csak a Ferrari került 1:32 alá - talán egy hajszállal az olaszoknál az előny?
 
Az első szabadedzésen Romain Grosjean törte össze az autóját (a másodikon rajthoz sem állhatott), míg a másodikon Max Verstappen csúszott a falba, és egy mért kört sem tudott megtenni. A Mercedes Valtteri Bottas autójában motort cserélt az ausztriai kiesés után, így a finn már a szezon felénél megkapta az elvileg utolsó, harmadik motorját. A negyedikért már rajtbüntetést kap majd.