A vasárnapi Osztrák Nagydíjon mindkét Mercedes műszaki hiba miatt esett ki, ilyesmire a gyári csapat újkori történetében még soha nem volt példa. A Sky Sports szerint utoljára évtizedekkel ezelőtt, 1955-ben járt így a Mercedes, ami jelzi, mennyire szokatlan dolog történt a csapattal Spielbergben.
 
Valtteri Bottas hidraulikai hiba miatt esett ki, míg Lewis Hamilton autójában az üzemanyagnyomással volt gond. Már Hamilton műszaki hibája előtt sem volt tökéletes versenye a Mercedesnek, a csapat benézett egy kerékcserét, aztán az angolnak egy plusz bokszkiállásra is szüksége volt.
 
"Nem fogok hazudni, minden területen dolgoznunk kell" - mondta Hamilton. "Az autó nagyszerű volt, mi voltunk a leggyorsabbak. De két különböző hibába belefutni elég szokatlan."
 
"Nem engedhetjük meg magunknak, hogy pontokat dobjunk el. Találnunk kell egy módszert, hogy előrébb lépjünk stratégiailag is." Hamilton kiesése miatt Sebastian Vettel visszavette a vezetést összetettben, a konstruktőrök között a Ferrari állt az élre.