Daniel Ricciardo megszerezte pályafutása első győzelmét Monacóban, miután a helyi sajátosságokat kihasználva motorhibás autóval (csak hat fokozata és 25 százalékkal kevesebb teljesítménye volt az MGU-K hibája miatt) is maga mögött tartotta Sebastian Vettelt. Az ausztrál gyakorlatilag a verseny felét lassú tempóban kocogta végig (az "egyenesekben" 20 km/h-val lassabb volt az üldözőknél), de Vettelnek esélye sem volt támadási pozícióba kerülni a gyorsan elhasználódó gumik miatt.
 
A harmadik helyen a gumijaira végig panaszkodó Lewis Hamilton, a negyediken Kimi Räikkönen, míg az ötödiken Valtteri Bottas végzett, vagyis az első öt sorrendje nem változott az időmérő után. Sőt, az első haté sem, mert hatodikként Esteban Ocon ért célba a középmezőny legjobbjaként Pierre Gasly előtt, az időmérőt a harmadik szabadedzésen elkövetett hibája miatt kihagyó Max Verstappen a kilencedik helyig lépett előre az utolsóról.
 
Ennél a rém unalmas futamnál csak jobb jöhet Kanadában, az utolsó körökben csak a Charles Leclerc és Pierre Gasly ütközése miatti virtuális biztonsági autós szakasz jelentett izgalmat.
 
Ricciardo az összes szabadedzés és az időmérő megnyerése után a futamon úgy lett első, hogy az összes körben is ő vezetett.
 
A vb állása:
 
1. L. Hamilton 110 pont
2. S. Vettel 96
3. D. Ricciardo 72
4. V. Bottas 68
5. K. Räikkönen 60
6. M. Verstappen 35
 
Konstruktőrök:
 
1. Mercedes 153
2. Ferrari 126
3. Red Bull 80
4. Renault 41
5. McLaren 40
6. Haas 19