Juan Pablo Montoya szerint a Forma-1-nek példát kellene vennie az amerikai sorozatokról, ha újra menő akar lenni a szurkolók körében. A régóta Amerikában versenyző kolumbiai többéves NASCAR-karrier után most az IndyCarban versenyez, amelynek nézőszáma folyamatosan emelkedik a szezonban.

A sorozat közönségbarát, a pilóták minden helyszínen autogramórákat tartanak, a paddockba szabadon be lehet sétálni, és az új technikai szabályok miatt még a versenyek is izgalmasak. Noha Montoya szerint az F1 problémái összetettek, néhány ötletet át lehetne venni.

"Először is, az F1-nek változtatnia kell a hangon" - vélekedett Montoya. "Az a baj, hogy miközben mindenki a költségcsökkentésről beszél, a Forma-1 soha nem erről szólt. Még mindig a világ összes pénzét képesek elkölteni a sorozatban, nagyjából egyetlen F1-es csapat képes lenne szponzorálni az egész itteni szériát. Az IndyCar a rajongókkal való viszonyt a lehető legjobban kezeli, erre az F1-ben is szükség lenne. Az F1 egy sport, a szurkolóknak pedig szeretniük kell, ahogy játsszák."