Óriási botrányt kavart a Forma-1-ben, hogy az FIA vezető F1-es műszaki szakembere, Marcin Budkowski várhatóan a Renault-hoz igazol. Budkowskinak mindössze három hónapos kényszerszabadságot kell tartania, januárban pedig úgy állhat munkába a Renault-nál, hogy korábbi pozíciójából következően az összes csapat 2018-as titkait ismeri.
 
Ezeket a csapatok jóhiszeműen osztották meg a szövetséggel, hiszen Budkowski és csapata volt az, aki egy-egy megoldással kapcsolatban eldöntötte, hogy az szabályos vagy nem. Ez a hatalmas tudás kerül most a Renault-hoz.
 
A csapatok Malajziában is több válságértekezletet tartottak, elfogadhatatlannak tartják, hogy egy ilyen pozícióban dolgozó szakember számára nem írnak elő legalább egyéves kényszerszabadságot. A Renault eleinte nem kommentálta a Budkowskival kapcsolatos híreket, most viszont megszólaltak a franciák. És ennek a riválisok nem fognak örülni.
 
"Nem azért vagyunk a Forma-1-ben, hogy barátokat szerezzünk" - fogalmazott az üggyel kapcsolatban Cyril Abiteboul, a Renault ügyvezetője, mintegy előrevetítve, hogy eszük ágában sincs meggondolni magukat Budkowski szerződtetésével kapcsolatban. "2020-ban már élcsapat szeretnénk lenni, ezért kell rámenősnek lennünk."