A Forma-1-nek nagyobb szüksége van a Ferrarira, mint fordítva, ezért is inti óvatosságra Toto Wolff, a Mercedes főnöke az olaszokkal szembenálló feleket. Az ellentétet a Liberty Media azon terve okozza, hogy a 2020 végén lejáró jelenlegi kollektív szerződést követően a mainál olcsóbb Forma-1-et szeretne, egyszerűbb motorokkal, ráadásul újraosztaná a pénzdíjakat a csapatok között.
    
Sergio Marchionne, a Ferrari első embere erre kijelentette, hogy amennyiben a Liberty Media nem változtat szándékán, csapata kilép az F1-ből. Wolff a vasárnapi szezonnyitó Ausztrál Nagydíj helyszínén arról beszélt, hogy a Libertynek nem kellene provokálnia a Ferrarit.
    
"Marchionnénak egyértelmű elképzelései vannak arról, hogy a Forma-1-nek mit kell jelentenie a Ferrari számára" - nyilatkozta Wolff, hozzátéve, hogy legtöbb dologban egyetért Marchionnéval, mert a Forma-1-nek szerinte is különleges DNS-e van, és ragaszkodnia kell a hagyományaihoz. "Ne szórakozz Sergio Marchionnéval. A Forma-1-nek nagyobb szüksége van a Ferrarira, mint a Ferrarinak a Forma-1-re" - tette hozzá.
    
Wolff nyilatkozata egyáltalán nem meglepő, ugyanis a pályán a legnagyobb riválisnak számító két csapat között azon kívül szoros az együttműködés. A motorokat érintő és a pénzügyi kérdésekben is egyetértés van közöttük. Christian Horner, a Red Bull első embere éppen ezért nyilatkozta azt februárban, hogy a Ferrari és a Mercedes pár éve szinte egy csapatként dolgozik, s olykor nehéz megmondani, melyikük melyik.