Bessenyey Zoltán (Bzzz) és Nyirfás Julianna ismét nagyot alkotott egy rali Európa-bajnoki futamon (ERC). Az Eurosol Racing Team Hungary csapatban versenyző magyar páros az ERC ciprusi versenyén a kétkerék-meghajtású autók mezőnyében győzött úgy, hogy azért nem minden zajlott zökkenőmentesen.

Bzzz már a verseny elejétől egészen eszelős tempót diktált az R3-as Honda Civic Type-R-rel, egy helyi versenyző sem tudta vele tartani a lépést. A hetedik gyorsaságin a nagy rohanásban azonban becsúszott egy kis hiba: az egyik kanyaron kicsit túlcsúszott, és az ott lévő domboldal szerencsétlen módon pont felborította a kocsit. Bzzz és Juli azonban nem veszítette el a fejét, szerencsére vissza tudták borítani a Hondát, amely a törött szélvédő és egyéb külső károk ellenére ezután is menetkész volt.

Zoliék előnyére jellemző, hogy még ezzel a hibával is megnyerték az aznapi értékelést, majd a helyrepofozott autóval másnap egy szerényebb tempóval is behúzták a második napot is. Ezzel a magyar páros 25+14 pontot szerzett, ami újra a bajnokság élére repítette őket.

Az ERC-ből még két futam van hátra, a magyar páros mindkettőn indul, így még mindig jó esély van arra, hogy meg tudják védeni a tavaly már megszerzett Európa-bajnoki címet.