Kalandos és izgalmas, kihívásokkal teli idény áll párosunk mögött. A Honda Civic Type-R-rel induló Bessenyey Zoli navigátorával, Nyirfás Juliannával idén már címvédőként vett részt a bajnokságban, ahol számos váratlan nehézséggel kellett megküzdeniük, mégis komoly előnyt tudtak kiharcolni. Ennek ellenére csak az utolsó, korzikai versenyen jött el a Happy End. Gratulálunk!

Bessenyey Zoltán: Elmondhatatlanul boldogok vagyunk, bár még nem fogtuk fel, mi is történt. Nagyon friss az élmény, de azt hiszem, az utolsó szakasz végét sosem fogjuk elfelejteni. Julinak a könnyektől már szinte elcsuklott a hangja, és én is a sírással küszködtem. A csapat, a média és sok ismerős várt a célban és ahogyan gurultunk oda, már a gesztikulációjukból lehetett látni, hogy nem kell számolgatnunk a pontokat, mert megvan a második bajnoki cím is. Nem voltunk elég gyorsak ezen a versenyen, de el kell fogadni, és az időkből is látszik, csak bizonyos pályákon vernek meg bennünket, ami nem fekszik a kocsinak.

Alapvetően a nagy ellenfél, Stephane Lefebvre idejét néztük, és bár végig gyorsabb volt nálunk, azért több szakaszon közel egált tudtunk autózni vele, ami nagyon jó hírnek számít, hiszen Ő éppen most Junior és WRC3 világbajnok is, és a PSA csoport fizetett pilótája. Azt hiszem, ilyen ellenféllel már büszkélkedhet az ember. Az első napi pályák kicsit jobban feküdtek nekünk, de érdekes, hogy a verseny minden pillanatát tudtuk élvezni, és ez volt számunkra most a lényeg. Ezért jöttünk, hogy az év zárásaként ismét egy olyat autózzunk, amitől mosoly van az arcunkon. Nagyon szeretnénk megköszönni mindenkinek a támogatást, hiszen egy ilyen sikerhez nagyon sok ember kell.

Elsőként most a támogatóknak köszönöm meg, akik látták, hogy idén is van esélyünk, és az év második felében erejükön felül segítettek bennünket. Ők mind a barátaink, akik azt gondolom, most velünk együtt ünnepelnek, hiszen egyedülálló projekt részesei lehettek idén is. Nagyon köszönöm a két csapatunknak, az Eurosol Racing Team Hungary-nek és a J.A.S. Motorsport-nak is, hiszen idén talán még több esetben mentették meg az eredményünket, és itt elég ha csak a ciprusi borulásra gondolok. Köszönjük a családjaink és barátaink támogatását, hiszen a nyugodt háttér nélkül nem lehetett volna egyszer sem gyorsan és eredményesen menni, pláne 7 futamon keresztül.

És végül, de egyáltalán nem utolsó sorban (sőt) szeretném megköszönni Juli munkáját, hiszen egy ilyen bajnokságban helytállni iszonyatosan nagy feladat, és Ő minden pillanatban kimagaslóan teljesített. Most az ünneplésé a főszerep, de bízunk benne, hogy hamarosan már a követező szezon híreivel szolgálhatunk. Addig is köszönjük mindenkinek Nektek/Neked/Önnek, hogy melletünk álltok, és fontosnak tartjátok az újabb magyar sportsikert.

Köszönet a támogatóknak: Honda Hungary, Honda Racing, Eurosolid Kft., J.A.S. Motorsport, Service4you Hévíz Kft., Service4you Operation Kft., StreamNet Kft., AZR Termékpromóciós Kft., penztanacs.com, Vécsey Bence EV, Eurosolid kft., Hotel City Inn Budapest, MACMA Kft., ICT Europa Tenderház Kft., ICT Europa Network Kft., Jatéknet.hu Kft.,