Bizonyára másnak is feltűnt - én valahogy még egy nap elteltével sem tudom megnyugtatni magam -, így kénytelen voltam tollat, illetve billentyűzetet ragadni, hogy kiírjam magamból a keserűséget. 
 
Az Eurosport televíziós csatorna hétvégi ERC Barum raliról szóló összefoglalóját nézve frankón a bicska nyílt ki a zsebemben. Az még hagyján, hogy a nagyra becsült narrátornak fogalma nincs a verseny menetéről, de hogy annyi fáradtságot nem vesz, hogy utánanézzen eredményeknek és történéseknek, azért az felháborító. Az előre – a francia központban – megírt és másodpercre lebontott lejátszási listából szinte felolvasva az eseményeket, unottan telik el a 25 perc. 
 
Értem én, hogy egy Vuelta, vagy egy US Open sokkal fontosabb a mi szeretett sportágunknál, de ha már csak naponta 25 perc jut erre (a 12 órás élő teniszhez képest), akkor legalább erre a rövid időre készüljünk már fel, és adjunk olyan anyagot a nézőknek, ami élvezhető és informatív... 
 
A rali közvetítések halotti torára készített torta tetején a cseresznye pedig a magyar versenyzők méltatása volt. Hadik András és navigátora Kertész Krisztián (akit emberünk simán le Károlyozott) ugyanis végig hibátlan tempót autózva, az utolsó szakaszon technikai hiba miatt veszítették el a Production Cup első helyét, amelyről szinte szó sem esett. Ugyanúgy az utolsó szakaszon búcsúzott Klausz Kristóf és Kecskeméti Balázs is, akiknél jobb híján már a keresztneveket sem mondta a riporter. (Mondjuk így legalább nem változtak mondjuk Kázmérrá és Bélává...) A fiatal csapat egyébként szintén remekül küzdött és a 2WD értékelés pontszerző helyéről voltak kénytelenek kiállni. Szóval már írás közben érzem, hogy kár volt az egész, hiszen bizonyára csak újabb haragosokat gyűjtök emiatt. 
 
Ha már így lesz, akkor a végére még csak annyit: hozzák vissza Magyar Bencét a közvetítőállásba! Ő legalább ült már raliautóban, érdeklődik a sport iránt, utánaolvas, felkészül és fontosnak tartja, hogy ketten ülnek egy ilyen autóban...
 
Mindez egyébként úgy fáj, hogy az eredményeknél engem nem felejtett el megemlíteni.