Többé-kevésbé már az előző futam után nyilvánvaló volt, hogy Marco Wittmanntól az idén nem lehet elvenni a DTM bajnoki címét, a Lausitzringen hozta is a "kötelezőt" a BMW versenyzője. Wittmann-nak ezúttal egy hatodik hely is elég volt ahhoz, hogy az utolsó két versenyen már ne legyen izgulnivalója, mivel a bajnoki riválisai közül Mattias Ekström kiesett, Mike Rockenfeller 10., Edoardo Mortara pedig csak 17. lett.

"Micsoda hihetetlen év" - rádiózta Wittmann boldogan a bokszba a célba érés után, a BMW-nél pedig gyorsan kipakolták a biztosra vett bajnoki cím tiszteletére készített pólókat. "Nehéz verseny volt, nehéz körülmények között. Vissza kellett fognom magam, kerülnöm kellett a koccanásokat, az utolsó pár körben pedig nagyon figyeltem, hogy ne hibázzak. Tele vagyok érzelmekkel, nagyon boldog vagyok."

A versenyt egyébként a pole-ból indult Pascal Wehrlein nyerte Mercedesszel, a stuttgartiak győzelméhez megint egy kis eső kellett. Wehrlein ezzel együtt a kezdetben vizes pályán kifejezetten meggyőző teljesítményt nyújtott, végül 15 másodperccel márkatársa, Christian Vietoris előtt ért célba. A harmadik Timo Scheider lett Audival.

DTM Lausitzring:

1. P. Wehrlein HWA-Mercedes 1:15.47.314
2. C. Vietoris HWA-Mercedes +15.4
3. T. Scheider Phoenix-Audi +15.6
...6. M. Wittmann RMG-BMW +48.4

A bajnokság állása:

1. M. Wittmann 128 pont
2. C. Vietoris 59
3. M. Ekström 56
4. E. Mortara 56