Az előzetes várakozásoknak megfelelően a BMW és az Audi csatáját hozta a hungaroringi DTM hétvége, a Mercedes ezúttal is gyengélkedett. Már az időmérőn látszott, hogy a Merciknek nem lesz esélye, és az Audi is bajban lehet, ugyanis az első nyolcba 5 BMW és három Audi fért be.

Mondhatni unalmas volt a pole-ból rajtoló Marco Wittman versenye, ugyanis egy jó rajt után fokozatosan szakította le a társakat, egy pillanatig sem forgott veszélyben a győzelme. Mögötte Timo Glock már nagyobb csatákat vívott, fokozatosan esett vissza, a verseny végére már nagyon nem is volt olyan, akivel nem ment össze. Nagyszerű versenyt futott viszont az audis Miguel Molina, aki Wittman legkitartóbb üldözőjének bizonyult, de nem sikerült megközelítenie a fiatal németet.

Már korábban is tudni lehetett, hogy a Hankook két keveréke között hatalmas az időkülönbség, ezért a verseny elején a lágy gumival rajtolók mentek jól, a táv felétől viszont a keménnyel indulók mutattak be hatalmas felzárkózást. Közülük Bruno Spengler teljesített a legjobban: behozta a BMW-jét a harmadik helyre. Marco Wittman idén másodjára nyert a DTM-ben, ezzel a bajnokság összetettjében is átvette a vezetést.

A hivatalos közlés szerint 33 ezer néző előtt rendezték meg a DTM hungaroringi versenyét, ami valljuk be, jóval alatta marad a várakozásoknak. Ettől függetlenül a hozzánk hasonló fanatikusok jól érezhették magukat ezen a hétvégén, hiszen a DTM mellett Porsche Carrera Cup, F3-as Európa-bajnokság, illetve Maserati Trofeo kupa is színesítette a programot. Utóbbiban meghívott versenyzőként magyar lányok is szerepeltek (Bús Edina, Tóth Anita, Vogel Adrienn és Walterné Dancsó Adrienn), és kiválóan helytálltak.