A DTM hockenheimi szezonzárójára tulajdonképpen csak annyi kérdés maradt, hogy Pascal Wehrlein már az első vagy csak a második futamon nyeri meg a bajnoki címet. Végül már az első versenyen eldőlt, hogy a Mercedes német pilótája nyeri az idei szezont, ezzel minden idők legfiatalabb DTM-bajnoka lett. A következő lépcsőfok a Forma-1 lehet a számára.
 
 
Wehrlein egy nyolcadik hellyel biztosította be a bajnokságot, az első versenyen gyakorlatilag már az első körben vége volt az izgalmaknak. A szezonzáróra eleve nagy hátránnyal érkezett audis "bajnokesélyesek" közül Edoardo Mortara defekt miatt már az első körben kiesett, Mattias Ekström pedig egy ütközés után megpördült. Noha a svéd folytatni tudta a versenyt, még Wehrleint sem tudta megelőzni.
 
Mortara és Ekström ugyan mindketten hajtottak a bajnokság második helyére, végül egy márkatársuk, az első versenyen is dobogós Jamie Green elhappolta előlük. Green a második futamot Ekström és Mortara előtt nyerte, de ez elég volt neki az összetett második helyéhez. Wehrlein a második futamon csak a 20. helyen ért célba.
 
DTM Hockenheim, 1. verseny:
 
1. T. Scheider Audi
2. M. Martin BMW +2.875
3. J. Green Audi +3.756
 
2. verseny:
 
1. J. Green Audi
2. M. Ekström Audi +1.351
3. E. Mortara Audi +18.914
 
A bajnokság végeredménye:
 
1. P. Wehrlein 169 pont
2. J. Green 150
3. M. Ekström 147
4. E. Mortara 143
5. B. Spengler 123
6. M. Wittmann 112