Még a DTM spielbergi futamán utasították arra Timo Scheidert a bokszból, hogy lökje ki az előtte haladó Mercedes-pilótát, az üzenetet a tévéközvetítésben is bejátszották. Scheidert utólag kizárták a versenyből (Robert Wickens és Pascal Wehrlein sem ért célba a manőver miatt), az ügyet azonban szerdán a német autósport szövetség sportbírósága is tárgyalta.
 
 
Az Audi motorsportfőnöke, Wolfgang Ulrich a szezon végéig nem léphet be a bokszutcába, és a rádiózásba sem szólhat bele. Azok után, hogy Scheidert utólag kizárták a spielbergi futamról, még egy versenyre szóló eltiltást is kapott, azaz Moszkvában sem állhat rajthoz.
 
Mindezeken túl az Audi második spielbergi versenyen szerzett 62 pontját törölték az összetett versenyből, és 200 ezer eurós pénzbüntetést is kapott a márka (ezt tehetségkutatásra és biztonságfejlesztésre fordítják). A verseny végeredményén utólag nem változtatott a bíróság, így Wehrlein nem kapta vissza az összetett versenyben fontos pontjait, noha korábban ez is benne volt a pakliban.