A bajnoki éllovas Pascal Wehrlein szempontjából a lehető legszerencsésebben alakult a DTM utolsó előtti, nürburgringi hétvégéje. A Mercedes pilótája összesen 25 pontot szerzett, miközben Mattias Ekström csak egyet, így a svéddel szemben már 38 pontos az előnye, a Nürburgringen a második helyre előrelépő Edoardo Mortarával szemben pedig 37.
 
Szombaton először nyert az idényben a BMW-s Maxime Martin, míg vasárnap élete első DTM-futamgyőzelmét aratta az audis Miguel Molina, aki eddig már ötször állt a pole-ban, de győznie még egyszer sem sikerült.
 
 
A második futam után az Audi sportszerűtlenséggel vádolta meg a Mercedest a csapatutasítások miatt. Daniel Juncadellát arra utasították, hogy szándékosan tartsa a pontszerző helyeken kívül Ekströmöt (az Audi szerint Juncadella köridejei önmagukért beszélnek), Maximillian Götztől pedig úgy vettek el pozíciót Wehrlein előrébb juttatása érdekében, hogy hét másodperces előny birtokában kellett lefékeznie.
 
Ulrich Fritz, a Mercedes DTM-főnöke szerint nem történt semmi különleges. "Pascalt előrébb engedtük, ez igaz, de egy bajnoki harcban ezt kell tenni."
 
DTM Nürburgring, 1. futam:
 
1. M. Martin BMW
2. E. Mortara Audi +2.543
3. P. Wehrlein Mercedes +2.955
 
2. futam:
 
1. M. Molina Audi
2. P. di Resta Mercedes +7.500
3. B. Spengler BMW +8.791
 
A bajnokság állása:
 
1. P. Wehrlein 165 pont
2. E. Mortara 128
3. M. Ekström Audi 127