A korábbi kétszeres bajnok Mattias Ekström szerint nem véletlen, hogy a fiatalok rögtön nagy sikereket tudnak elérni a DTM-ben, a svéd szerint túl könnyű vezetni a modern autókat. "2001-ben például alig volt leszorítóerő, és korábban a gázzal is észnél kellett lenni. Nagyon könnyű volt tönkretenni a hátsó gumikat, olyan óvatosan kellett bánni velük, mint egy szeszélyes nővel" - mondta Ekström.

"A DTM-ben ma már túl könnyű vezetni. Ezek a modern autók olyanok, mint az F3-asok tetővel, a GP2-ben és F3-ban szükséges stílus sokkal hasonlóbb a DTM-hez, mint valaha. Egy középmezőnyből érkezett F3-as pilóta két tesztnap alatt fel tudja venni a ritmust."

Nem egészen világos, hogy mi motiválta Ekström nyilatkozatát, hiszen egyrészt nagyon fiatal versenyző csak egy van a sorozatban, a 19 éves Pascal Wehrlein viszont azért még annyit nem mutatott. Akiket ő fiatalnak gondolhat még (Wittman, Mortara, Vietoris, Tambay, Wickens), azok pedig már nem az első évüket tapossák ebben a sorozatban, és elég komoly előélettel érkeztek ide. Ja, és az első évükben egyik sem váltotta meg a világot...

Szóval Ekström számára ez csak egy kifogás lehet, hogy mostanában miért gyengélkedik az időmérőkön. Egyébként  a versenytempójával nincs gond, jelenleg a bajnokság második helyén áll.