A DTM utolsó előtti hétvégéjét rendezték a Hungaroringen, a bajnoki csata ennél kiélezettebbé nem is válhatott volna az utolsó forduló előtt. Mogyoródon tényleg volt minden: a szombati első futamon például az első hat helyen az Audi végzett, ezzel a bajnoki címért küzdő, a versenyt rajt-cél győzelemmel megnyerő Edoardo Mortara 14 pontra csökkentette a hátrányát a hetedikként célba ért Marco Wittmann-nal szemben.

Rettentő kiélezett volt tehát a csata a második futam előtt, amelyen a szombatról vasárnapra kiosztott büntetősúlyok ellenére sem gyengült látványosan az Audi. Mortara a második napon is megszerezte a pole-t, Wittmann a harmadik helyről várhatta a rajtot.Mortara rosszul, Wittmann jól indult, az olasz ezt úgy kompenzálta, hogy riválisát leszorította a fűre. Ebből azonban ő jött ki rosszul, ki kellett állnia a bokszba (figyelmeztetést is kapott az eset miatt), míg Wittmann a sérült autóval folytatni tudta a versenyt, és végül negyedik lett. Mortara nem szerzett pontot, úgy tűnt, hogy Wittmann 26 pontos előnnyel várhatja az utolsó fordulót.

De itt még nem volt vége, a technikai ellenőrzésen ugyanis szabálytalanságot találtak Wittmann és az első dobogóját megszerző Daniel Juncadella autóján, így mindkettejüket kizárták. Az utolsó fordulóban minden lehetséges.

DTM Hungaroring, 1. futam:
1. Edoardo Mortara (Audi) 42:20.736 perc
2. Jamie Green (Audi) 1 másodperc hátrány
3. Miguel Molina (Audi) 9.2 mp h.

2. futam:
1. Mattias Ekström (Audi) 59:09.402 perc
2. Adrien Tambay (Audi) 4.3 másodperc hátrány
3. Antonio Felix da Costa (BMW) 24.2 mp h.

A bajnokság állása:

1. M. Wittmann BMW 176 pont
2. E. Mortara Audi 162
3. J. Green Audi 137