Az Audinak - ha nem is teljesen sportszerű keretek között, de - volt válasza a BMW zandvoorti tarolására, az ausztriai Spielbergben mindkét futamot a négykarikás márka nyerte. Az első futamon az olasz Edoardo Mortara nyert a Pascal Wehrlein, Paul di Resta mercedeses duó előtt, Mattias Ekström ötödiknek futott be.
 
A második futam rajtját a nagy eső miatt halasztani kellett, aztán óriási botránnyal ért véget. Az utolsó körben az audis Timo Scheider szándékosan kilökte az előtte haladó Robert Wickenst és Pascal Wehrleint, utóbbi a futam előtt már az összetett élére állt.
 
 
És akkor jött Scheider, aki ráadásul nem is önhatalmúlag, hanem rádiós utasításra cselekedett. A rádiós kommunikációban egyértelmű nyoma van, hogy Scheider kapott egy "Timo, lökd ki!" üzenetet, és ugyan a versenyző tagadta, hogy hallott volna bármilyen utasítást, az Audinak még lesz magyarázkodnivalója.
 
A versenyből Scheidert utólag kizárták, és a hétvégén szerzett pontjaitól is megfosztották, de ez nem vigasztalja az összetett első helyét elbukó Wehrleint, aki súlyos következményeket követel. A győzelmet egyébként Ekström szerezte meg, aki így az összetettben is megnyugtató előnnyel vezet.
 
DTM Spielberg, 1. futam:
 
1. E. Mortara Audi
2. P. Wehrlein Mercedes
3. P. di Resta Mercedes
 
2. futam:
 
1. M. Ekström Audi
2. G. Paffett Mercedes
3. E. Mortara Audi
 
A bajnokság állása:
 
1. M. Ekström 111 pont
2. E. Mortara 98
3. P. Wehrlein 94