Szombaton lekörözött ütött ki első helyezettet a Hungaroringen rendezett International GT Openen, vasárnap pedig hiába nyert futamot a Forma-Renault Európa-kupában Sacha Fenestraz, rossz rajt miatt bukta a sikert. A szokatlan malőr a sorozat harmadik hungaroringi versenyén történt, Fenestraz a második helyről rajtolva ugrott ki.
 
A helyzet annyira egyértelmű volt, hogy a felügyelők már az első körben kiosztottak egy tíz másodperces büntetést a francia pilóta számára, aki ekkor a második helyen állt. Nem sokkal később, a négyes kanyarban történt baleset miatt beküldték a safety cart, ezalatt pedig volt idő megbeszélni az élen álló Gabriel Aubryval, hogy Fenestraz miatt nem kell aggódnia.
 
Így amikor az újraindítás után Fenestraz megtámadta Aubryt, gyakorlatilag meg sem próbált védekezni, simán elengedte az egyes kanyar féktávján. Fenestraz az élen hiába igyekezett, nem tudott nagyon meglépni, így a pályán hiába szerezte meg a futamgyőzelmet, a büntetés miatt a nyolcadig helyig esett vissza. Aubrey mindkét vasárnapi versenyt megnyerte, pedig korábban még egyetlen egyszer sem nyert a sorozatban.

----DSC_3321.jpg

A GT-sek a szombati 70 után ezúttal 60 perces versenyt futottak, az egyórás versenyidő tele volt incidensekkel és előzésekkel. Belefutott egy buta balesetbe Tiago Monteiro csapattársa is az 51-es rajtszámú BMW-vel, az M6-osnak fel kellett adnia a versenyt, miután Beirao da Veiga belefordult egy Lexusba.

----DSC_3331.jpg

A pole-ból egy másik BMW-vel Fran Rueda és Victor Bouveng indulhatott, a pilótacseréig szorongatták ugyan őket, de a verseny második felében csak arra kellett figyelniük, hogy ne csináljanak butaságot az élen. Hátrébb a Spirit of Race Ferrari 488-asa villogott a dán Mikkel Mackel a kormány mögött - ők voltak, akik szombaton biztos győzelmet buktak, amikor öt perccel a leintés előtt Miguel Ramos ütközött egy lekörözöttel. A duó végül harmadik lett.

----DSC_3564.jpg

Ezúttal Mac ült az autóban a verseny második felében, és remek tempót autózva, látványos előzésekkel több pozíciót javított, végül a második helyig jutott. Harmadikként Andrea Fontana és Vito Postiglione végzett Lamborghini Huracannal.

----DSC_3628.jpg

Az Euroformula Open mezőnye már az első kanyarban összehozott egy ütközést, köszönhetően az egyik pilótának, aki a célegyenes melletti füves sávon próbált elkerülni egy balesetet. A csúszós felületen persze, esélye sem volt megállni, több autónak is nekiment az első kanyarban.
 
A biztonsági autós szakasz után a pole-ból induló Scott Harrison nyert, pályaelhagyások miatt sokan kaptak utólagos időbüntetést.