Óriási meglepetésre egy nem túl ismert mexikói ralis, Benito Guerra nyerte a mexikói Forma-1-es pálya stadionrészében kialakított pályán rendezett Bajnokok Tornáját. A ROC-újonc Guerra rögtön a saját csoportjában rendezett első párharcában legyőzte Sebastian Vettelt (aki később Mick Schumachertől is kikapott, így kiesett), aztán a negyeddöntőben elbánt Pierre Gaslyval, az elődöntőben Esteban Gutierrezzel, míg az F1-esek után a döntőben a WEC-ből érkezett Le Mans-győztes Loic Duvalt is simán elverte.
 
Mick Schumacher hiába jutott tovább három győzelemmel a csoportjából, a legjobb nyolc között azonnal búcsúzott. A Ferrari friss igazolása Vettellel párban az előző napi csapatversenyben eljutott a döntőig, ott azonban nem bírt Tom Kristensennel, aki jóformán egymaga verte végig az egész mezőnyt. Kristensen a vasárnapi egyéni versenyben szintén a negyeddöntőig jutott.
 
Vettelnek szintén jutott egy győzelem, az egy mért körös ügyességi pályán ő autózta a legjobb időt, de ez csupán showelem volt (az idők döntöttek volna a csoportban kialakult holtverseny esetén arról, hogy ki jut tovább.)