A hétvégén a londoni szezonzáróval befejeződött a Forma-E idei szezonja, túlzás nélkül elképesztő izgalmakkal. Az utolsó két futam előtt Lucas di Grassi néhány ponttal vezetett a bajnoki címről tavaly egy ponttal lecsúszó Sebastien Buemi előtt.

Szombaton nem változott a sorrend a két pilóta között, di Grassi a középmezőnyben ért célba egy hellyel az egész futamon sportszerűen küzdő Buemi előtt. A svájci azonban a vasárnapi második futamra megszerezte a pole-t, ezzel az utolsó futam előtt (a bónuszpontok miatt) pontegyenlőség alakult ki, sőt a futamgyőzelmeik száma is megegyezett.Erre jött a második futam első köre, amelyen di Grassi már a harmadik körben megtorpedózta Buemit. Itt véget is érhetett volna a bajnokság, csakhogy végül mindkét pilóta vissza tudott menni a bokszba, így a javítás után nekifeszülhettek annak, hogy megfussák a verseny leggyorsabb körét.

A Forma-E-ben ugyanis ezért is bónuszpont jár, és mivel verseny közben az autók sokkal lassabbak, mint időmérős üzemmódban (amire a helyzet miatt nyugodtan válthattak a csapatok), valóban csak köztük dőlt el a leggyorsabb kör sorsa.

Mivel a többiek versenyeztek, sok múlt a helyezkedésen is, végül azonban meggyőző különbséggel Buemi volt a gyorsabb, és ezzel a tavalyi fájó vereség után megszerezte a bajnoki címet. A futam után azonnal nekiiesett di Grassinak, sportszerűtlenséggel és hazugsággal vádolva ellenfelét, később a felügyelők a brazilnak adtak jelzésértékű, a lényegi dolgokat nem befolyásoló büntetést.

Buemit nemcsak a tavalyi vereség, hanem talán a Toyota Le Mans-i elképesztő balszerencséje miatt is kárpótolta a sors, ő is annak a csapatnak a pilótája volt, amelyiknek az autója három perccel a leintés előtt állt meg.