A hazai pályán Audi R8 LMS Ultrával versenyző Phoenix Racing nyerte meg a 42. Nürburgringi 24 órás versenyt, miután egy nagyon változatos nap után megelőzték a tavalyi győztes Mercedest. A Christopher Haase / Christian Mamerow / René Rast / Markus Winkelhock négyes egész verseny során nagyszerű tempót diktált, így 4035, 102 km-t tettek meg a 24 óra alatt, ami új távolságrekord.
 
A második helyre a tavalyi győztes Jeroen Bleekemolen / Andreas Simonsen / Christian Menzel / Lance David Arnold Mercedes-Benz SLS AMG GT3-a gurult be, akiket a Zehe Michael/Hohenadel Christian/Bastian Nico/Engel Maro-féle négyes követett a dobogóra szintén egy másik Mercedes-szel. 
 
Kivételesen kiegyensúlyozottra sikerült a 2014-es verseny, az első hatban öt márka végzett, az Audi és a Mercedes mellett a Porsche, a BMW és az Aston Martin is nagyon versenyképes volt. A verseny erősségét jól jellemzi, hogy már az időmérőn Kevin Estre egy McLaren MP4-12C GT3-mal szenzációs új pályacsúcsot repesztett (8:10.921), de a versenyen is hatalmas csata folyt az élen. Az első két autó 102 kör után is teljesen egyszerre haladt át a célvonalon, de a végére is mindössze 3 perc különbség volt köztük. 
 
 
Szerencsére célba ért a verseny egyetlen magyar egysége is, akik elég viszontagságos verseny után az abszolút 74., a V6-os kategória hetedik helyén futottak be. Ez utóbbi nagy eredmény, hiszen ők indultak egyedül régebbi M3-as BMW-vel, a többi kategóriatárs sokkal fejlettebb, erősebb Porsche volt. A Kovács Tamás, Walter Csaba, Walterné Dancsó Adrienn trióhoz erre a versenyre csatlakozott a belga Frederic Ledoux, akinek azért többször meggyűlt a baja a versenypályával. Ennek ellenére a négyes nagyszerű tempót diktált, de kisebb balesetek és büntetések hátráltatták őket. Gratulálunk nekik!
 
Jövőre ismét májusban rendezik meg a nürburgringi 24 órást (2014.05.14-17.), de azon a versenyhétvégén már betétfutamként ott lesz a WTCC is.