A BMW nem verte nagy dobra, de az idei Frankfurti Autószalonon tanulmány szinten bemutatták a 4-es széria új generációját. Azonnal érezhető, hogy a cél minél inkább elkülöníteni a modellt a 3-astól, ám sokak szerint kezdenek túlzásba esni a bajorok a dizájn terén.

A Concept 4 ugyanis nem szimplán nagy vesékkel feszít a standon, hanem úgy tűnik, mintha a kelleténél nagyobb hűtőrácsokat terveztek volna rá. Ezt a motorháztető elején domborodó két idom erősíti tovább, melyek közé éppen csak befért az eddigieknél szintén nagyobb BMW embléma. A front tehát némi megszokást igényel, pedig a lézeres fényszórók kimondottan el lettek találva, visszafogottabb környezetben talán minden idők legszebb bajorja előtt világítanák meg az utat.

A kupé oldalról teljesen dinamikusan néz ki, a hátul pedig lényegében a 8-as kupé világa köszön vissza. A parányi visszapillantó a tanulmány sajátossága, a széria változat természetesen használhatóbb megoldást kap majd.

Technikai részletekről nem beszéltek egyelőre az illetékesek, most az új dizájn bemutatása a feladat a helyszínen tartózkodó gyáriak szerint.