Kevés annál egyértelműbb tény létezik, mint hogy a németek már elkészültek a Volkswagen Golf nyolcadik generációjával. Ezt az is alá támasztja, hogy már egy hónapja megtörtént a katalógus fotózás, ahol egy szemfüles fotósnak sikerült néhány értékelhetőnek tűnő képet lőnie az álcázás nélküli példányról.

A gyártó most viszont bejelentette, hogy a nemsokára megkezdődő Frankfurti Autószalonon még senki se keresse ezt az újdonságot, ugyanis nemes egyszerűséggel még tolják egy picit a hivatalos leleplezését. Na de miért tennék ezt egy elkészült autóval? Talán bonyodalmak adódtak?

Szó sincs technikai csúszásról, csupán már korábban eltervezték, hogy most az elektromos ID.3 premierje lesz megtartva. Mivel az új generációs villanyos VW szintén egy fontos modell lesz a palettában, ráadásul a Golf méretosztályát képviseli, így semmi értelme sincs a dupla premiernek. Lényegében attól félnek, hogy a Golf ellopja a show-t az ID.3-tól, vagy éppen fordítva...

A Golf nemzetközi bemutatója tehát valószínűleg októberben lesz egy önálló rendezvény keretein belül, hiszen a VW ígérete szerint novemberben már megindulnak az első szállítmányok a szalonokba.