Még tavaly röppent fel a hír, hogy talán az új M3-as BMW generációval megjelenhetnek a kombik is a gyárilag izmosított palettában. Most viszont Markus Flusch, a BMW M részleg vezetője határozottan tett pontot a dolog végére: nem lesz puttonyos M-es.

A döntést azzal támasztotta alá Flusch, hogy a legtöbb vásárló, aki jól pakolható és erős autót akar, az egyértelműen az SUV palettában néz szét először. A kombik ezáltal háttérbe szorulnak, azaz ráfizetéses lenne a gyártónak az M Touring modellek piacra dobása.

"Kombi modellek nem szerepelnek a részleg tervei között. Persze, Ausztriában, Svájcban és Németországban valószínűleg kapósak lennének, de nekünk globálisan kell gondolkodnunk. Világviszonylatban pedig jelenleg egyértelműen az SUV kategória a kombi piac fölött áll."- jelentette ki határozottan az M-es főnök.

Mindezek ellenére nem kell csüggedniük a vásárlóknak, hiszen a BMW kínálat így is tömve van kimondottan fickós motorokkal a kombik számára is, az M-es csomag pedig a külsőt és a futóművet teszi kellően sportossá.