A Tesla mindent elkövet azért, hogy a veszteséget nyereségre fordítsa. Természetesen ehhez újabb vásárlók is kellenek, így szinte hétről hétre jönnek ki az újabb akciózások. Ezek az új vásárlóknak jók, a régieket viszont szemmel láthatóan zavarják.

Bizonyos szinten érthető is, hiszen például azzal, hogy pár hete a Tesla lejjebb vitte a Model S és a Model X árakat, majd a belépő szintű változatokat kivette a kínálatból, alaposan lenyomta a használt járművek értékét is. Mindezek mellé a napokban Elon Musk cége a Twitteren jelezte, hogy aki most vesz a már említett modellekből, az teljesen ingyen használhatja a Tesla gyorstöltőit akár meddig. Természetesen a régebbi vásárlóknak ez sem jár.

Odáig jutott a dolog, hogy a gyártó Twitter bejegyzése alatt sorra jönnek az elégedetlenkedő kommentek, melyben a nemrég Teslához jutott vásárlók átverve érzik magukat.

"Alig egy hónapja vettem meg a saját Model X-emet, erre rövid idő alatt másodszor szívat meg a gyártó. Először az árcsökkentés, most meg, hogy nem jár mindenkinek az ingyenes gyorstöltés. Pár hét alatt alatt ezzel több ezer dollárral esett az autóm értéke. Elég frusztráló mostanság a Tesla közösségbe tartozni"- hangzik az egyik panasz, de számtalan más bejegyzés is született már hasonló tartalommal az elmúlt 24 órában.

A Tesla egyelőre nem reagált hivatalosan a felháborodásokra.