Pontosan hatvan éve alakult meg Modenában a De Tomaso, mely a 70-es évekre már komoly hírnévre tett szert a Pantera sportkocsi által. A későbbiekben érkező modellek viszont nem értek el ekkora sikereket így az évek folyamán szépen lassan kikopott a köztudatból a legendás argentin-olasz név. Egészen 2014-ig nem is volt komolyabb mozgolódás a De Tomaso háza táján, ám ekkor az Apollo Automobilit is birtokló Ideal Team Ventures felvásárolta a márkát és megkezdődtek a munkálatok, melynek az első gyümölcsét most mutatták meg a gyáriak.

Ez a klasszikus Le Mans-i versenyautók által ihletett, ám nem csak emiatt első pillantásra megkapó P72 szupersportkocsi. A lényeg ugyanis a részletekben rejlik, a dizájnerek minden apróságot igyekeztek mesteri szintre emelni. A karosszérián minden idom ízléses, minden beömlő stílusosan van kialakítva, a manuális váltó és környezete pedig akár egymagában is megállná a helyét egy kiállításon, az ékszereket felidéző műszerekről nem is beszélve.

A gyönyörű burkolat alatt megbúvó technikáról még nem beszéltek a gyáriak, így csak találgatni lehet, hogy milyen egységet építettek bele. Kézenfekvő lenne az Apollo által már használt Ferrari eredetű V12-es alkalmazása, ám korábban egy Amerikából érkező V8-as erőműről szóltak a pletykák.

Az viszont már biztos, hogy csak 72 példányt csinálnak belőle, az induló ár pedig érthetően nem túl visszafogott, egészen pontosan 750 ezer eurónál kezdődik.