Már 2017-ben megmutatta a Tesla az elektromos kamion végleges változatát, ám eddig hivatalosan egyet sem lehetett látni az utakon. Ez nem véletlen, hiszen az eredeti tervek szerint 2019-ben, azaz jövőre kezdődtek volna meg az átadások a megrendelők részére.

Most viszont kiderült, hogy ez a dátum sem tartható. Elon Musk ugyanis egy konferencián jelentette be, hogy minimum egy évet tolni kell az első átadásokat, azaz a nagyobb megrendelők 2020 év végénél előbb nem jutnak hozzá az új teherszállítókhoz. A Tesla vezér a csúszást azzal magyarázta, hogy a Model 3 és a többi személygépjárművük nem várt sikere felemészti a jelenlegi akkumulátor gyártó kapacitást. Természetesen azonnal kezdeményezte Musk a kapacitás bővítését, ám ezt hosszabb időbe telik rendesen kivitelezni. Ameddig viszont nincs plusz akkumulátor, addig nem mennek semerre azok a fránya elektromos kamionok...

Egyelőre nem tudni, hogy az olyan komoly megrendelők, mint például a FedEx, a Walmart és az UPS mit szólnak a késlekedéshez, de biztos nem repesnek az örömtől, hogy ennyivel később juthatnak az új munkaeszközökhöz.