A Kia szépen lassan szivárogtatja az információkat a következő modelljéről, mely a tavaly bemutatott Signature tanulmány széria változata lesz. Ugyan hivatalos technikai információk nincsenek még, ám gyári vázlatokon már körvonalazódni látszik a kisméretű szabadidő járgány formája.

A belső tér rajzain látható, hogy a Stonic kormányát kapja meg, a középkonzolt pedig a nagyméretű 10,2 colos kijelző fogja uralni. A fizikai gombokat nem hagyják el a gyáriak, így szerencsére a fontosabb funkciók gyorsan is elérhetőek lesznek. A dizájn kellően fiatalos, de azért meg tud maradni minőséginek is. “A belső tér kialakításakor az volt a legfontosabb, hogy mást tudjunk nyújtani, mint a többi kisméretű SUV. Az autónk kabinja egyértelműen lenyűgözi majd a vásárlókat a prémium érzetével és a szofisztikált dizájnjával”- mondta a Kia dizájnért felelős vezetője, Byung Chul Juh. A mester még azt is elárulta, hogy olyan extrákra számíthatunk, mint például a hűthető-fűthető bőrülések vagy a zenére is reagáló hangulatvilágítás.

Most már hivatalos az is, hogy Seltos lesz a kocsi hátuljára írva. A koreaiak azt is elárulták, hogy a görög mitológiából merítették az ötletet. Herkules fia volt Celtos, amely most csak azért lett Seltos, mert a “speed”, azaz sebesség szó első betűjét használták fel, kifejezve ezzel az újdonság dinamizmusát.