A Tesla pár hónappal ezelőtt mutatta be koncepció szinten a Roadster második generációját, lassan pedig érkezik a széria változat is. Ennek az apropóján adott Elon Musk egy igencsak bátor nyilatkozatot, melyben az új kocsi képességeit méltatta nem mindennapi szinten.

"Az új Roadster minden szinten oda ver a Ferrarinak, a McLarennek és a Lamborghininek is. Már most szégyellem magam az igazságtalan küzdelem miatt, melyet az autónk kialakít majd a szupersportkocsik piacán"- mondta Musk. Természetesen nem teljesen alaptalan az optimizmus, hiszen a gyáriak 2 másodperces 100-as sprintet és 400 kilométeres óránkénti végsebességet ígértek már a prototípus esetében is, ráadásul mindezt közel 1000 kilométeres elektromos hatótáv mellett.

A tudása mellett a Roadster ára is meglepően barátinak ígérkezik. A 200 ezer dollár ugyan nem nevezhető kevés pénznek, de ha figyelembe vesszük a hasonló képességű konkurens modelleket, akkor mondhatni, hogy töredék áron lehet majd hozzájutni egy irgalmatlanul gyors autóhoz.

Számítanak is a sikerre a Teslánál, Elon Musk ugyanis bejelentette, hogy a gyártási kapacitás bővítésével évi 10 ezer példányt terveznek majd legyártani belőle.