Hivatalos bemutató dátumot kapott a Lotus elektromos szupersportkocsija. Másfél hónap múlva leplezik le Londonban, ám a kinézetéről és a technikai részleteiről nagyon keveset lehet még tudni. Az egyetlen kedvcsináló képről is csak az derül ki, hogy a Type 130 egy lapos versenyautó kinézetű jármű lesz.

Azt viszont már most tudni lehet, hogy csupán 130 példányt készítenek el belőle, az akkumulátorok súlyából adódó problémát pedig egészen egyedi módon oldják meg. "Ha csak 20 percet akarsz autózni, mert mondjuk egy pályanapon veszel részt egy hivatalos versenypályán, akkor miért cipelnéd magaddal az egész akkumulátor csomagot?" - mondta Phil Popham, a Lotus vezérigazgatója. Bizony, a Type 130 cellái kivehetőek lesznek, így ha nem a távolság a lényeg, hanem a tempó, akkor elég lesz annyit benne hagyni, amivel letudjuk a betervezett időt, vagy távot.

Mindezek mellett a "tankolást" is meggyorsítja ez a kis apróság, hiszen feltöltött pótakkumulátorokkal rendelkezve egy gyors csere után már folytathatjuk is az utunkat tovább.