A McLaren tovább bővítette a palettáját, mely most már hivatalosan is négytagú. A most bemutatott újdonság azonban más elvek szerint épült meg, mint az eddigi modellek, itt ugyanis már a mindennapi használhatóságot is szem előtt tartották tervezésnél.

Az egyszerűen csak GT névre keresztelt túra modell 4,7 méteres hosszúsággal büszkélkedik, ami lehetővé tette, hogy az eddigieknél tágasabb kabint tervezzenek a gyáriak. Mindezek mellett a pakolhatóságra is rágyúrtak a McLaren mérnökei, az 570 literes tárolási lehetőség már lehetővé teszi, hogy ne csak egy kis aktatáskát vigyen magával a tehetős tulajdonos az utazásra. A városi használat is könnyebb, az alapból 110 milliméteres hasmagasság ugyanis 130 milliméterig emelhető, ezzel már elérve egy hétköznapi autó magasság, ami kimondottan jól jön padkák és fekvőrendőrök felbukkanásánál. Ha ez nem lenne elég, a kissé nyújtott orr még tovább emelhető, egészen pontosan 13 fokot lehet billenteni rajta.

A használhatóság azonban ne tévesszen meg senkit, a GT ugyanis továbbra is egy vérbeli McLaren. A 4 literes duplaturbós V8-as motor 620 lóerős teljesítményt képes leadni, ami 3,1 másodperces 100-as sprintet eredményez. A gyorsulás ráadásul egészen 326 kilométeres óránkénti tempóig folytatódik.