Legutoljára talán az Üvegtigrisben láttuk azt a trükköt, amikor papír rendőrökkel helyettesítették az igazi hatóságot. Most a törökök hasonló módon jártak el. Mondjuk ők nem a melót akarták kerülni, mint Bajusz és Rezső, hanem a gyorshajtás ellen szeretnének így fellépni.

Ahhoz ugyanis nincs elég rendőr a testületnél, hogy minden fontosabb ponton ott legyenek, a papírra nyomtatott rendőrautót viszont távolról simán benézhetik az autósok, főleg, hogy napelemmel működtetett villogót is tettek ki rá. A rendőrök a helyi újságírók megkeresésére annyit árultak el, hogy az élethű rendőrautók kihelyezése igenis lassításra készteti az autósokat, mivel azok helyzetét sokszor változtatják, így mindig kérdés lesz messziről, hogy igazi vagy állrendőrrel van-e dolga az illetőnek.

Az ötlet azonban nem újkeletű, már korábban az angol és a román rendőrök is folyamodtak hasonló megoldásokhoz, sőt nálunk is ki akarták próbálni 2015-ben, de a kihelyezés után nem sokkal ellopták a rendőrautó kinézetű táblát...