A Renault a 2010-es évek elején, mondhatni a legrosszabbkor jött ki az elektromos autó-motor keverékével. A Twizy nem lett sikersztori, a Seat szerint viszont most már egyre inkább van létjogosultsága egy ilyen városi apró járgánynak.

Elő is rukkoltak a saját koncepciójukkal, ami lényegében javította a franciák összes hiányosságát. A Minimo koncepció már teljesen zárható karosszériával készül, ráadásul az elektromos autók legnagyobb rákfenéjét, a hosszú töltési időt is sikerült kiküszöbölniük. Ez utóbbit úgy sikerült megoldani, hogy az akkumulátorok könnyen cserélhetőek, így több darabot bekészítve nincs akadálya a hosszan tartó utazásnak. Tölteni meg majd este újra feltöltik őket.

A Minimo formáját az óriási központi fényszóró határozza meg (ez az egyetlen fényforrás van a kis nappali menetfényeket leszámítva), hátul pedig egy kihúzható tartó jelenti a csomagtartót.

A Seat inkább egy közösségi megoldásnak szánná a járgányt, melyet önvezető funkcióval is ellátnak a tervek szerint a jövőben. Így azok is igénybe vehetik, akiknek köze sincs a vezetéshez, sőt a tervek szerint keresgélni sem kell majd a szabad példányokat, egy applikációval ugyanis azok maguktól elmennek az utasokért.