A Hyundai lett a 2019-es Superbike világbajnokság autós támogatója, ami annyit tesz, hogy a koreai márka biztosít minden kiszolgáló autót a versenysorozat számára. A VIP fuvarozást például Kona és Tucson modellekkel oldják meg, ám van egy ennél jóval komolyabb leküzdendő feladat is. Ez a felvezető és biztonsági autó kérdése.

Szerencsére éppen akadt a palettán egy olyan autó, ami képes ellátni ezt a nem túl pihentető feladatot, mégpedig az i30 Fastback N. A 275 lóerős járgányt ráadásul csak minimálisan kellett kezelésbe venni felkészítéskor. A külsőt olyan dekorral matricázták fel, ami a gyártó WRC és WTCC modelljein is megjelenik, a felnikre pedig kimondottan pályára fejlesztett Pirelli P Zero abroncsokat szereltek fel. Mindezek mellett a féket is átalakították egy picit, az új betéteket pedig a versenyzés világában is jártas Pagid szállítja le.

Érdekességként megemlítendő még, hogy a fényhidat nem a tető közepére, hanem jóval hátrébb szerelték fel. Ennek annyi az oka, hogy így az autó aerodinamikáját sokkal kevésbé befolyásolja, nem mellesleg pedig a motorosok is jobban látják majd hátulról.