Gigantikus összefogást jelentett be a Daimler és a BMW. Az egyezség értelmében közös mobilitási platformot alakítottak ki Jurbey néven Berlinben, melyben mindkét félnek 50 százalékos részesedése van. A februárban induló Jurbey ráadásul nem egy átlagos autómegosztó szolgáltatás lesz, hanem magába foglal olyan, a jövő közlekedése szempontjából fontos részeket is, mint például a töltőhálózatok fejlesztése és az autó bérlések bonyolítása, mindezt ráadásul egyetlen applikáción keresztül.

Érdekes, ám egyben logikus lépés, hogy a Mercedes és a BMW eddig kialakított mobilitási platformjai (DriveNow, Car2Go, MyTaxi, ParkNow, ChargeNow és ReachNow) ugyan a Jurbey alá kerülnek és összedolgoznak a későbbiekben, ám nem olvadnak össze. "Nem egy lomha gigantikus tankhajót, hanem sok külön száguldó motorcsónakot képzeltünk el"- hangzott el a sajtótájékoztatón.

A megállapodás természetesen a későbbi közös fejlesztéseknek is megágyazott, egyes híresztelések szerint például a következő Mercedes A-osztály és 1-es BMW már közös platformra épülhet.