Azt már egy ideje tudni lehetett, hogy a Harley-Davidson is elkezdte a felkészülést az elektromos jövőre, az első villanyos kétkerekűjükről viszont nem sok információt árultak el. Egészen idáig, ugyanis hivatalosan is lelepleződött Amerikában a LiveWire.

Elektromos mivoltából természetesen döbbenetesen dinamikus a modell, egészen pontosan 3,5 másodperc alatt katapultál 100 kilométeres óránkénti sebességre. A kanyarvadászat is fekszik neki, a H-D Revelation hajtásláncnak köszönhetően ugyanis alacsony súlyponttal és könnyed kezelhetőséggel rendelkezik. Alapáron jár a menetstabilizátor és az ABS is a LiveWire felszereltségéhez, a kuplung és a váltó nélküli kezelés pedig főleg a kezdő motorosoknak lehet óriási segítség. A hangját kicsit szokni kell, a szokásos Harley rotyogásra senki se számítson ezentúl. A gyártó azonban nem elégedett meg a szokásos elektromos troli hangzással, így némi szabályozással és trükközéssel sikerült elérniük, hogy inkább futurisztikus hangja legyen a kétkerekűnek, ám ezt is csak kigyorsításkor fogjuk hallani.

A motor felhasználási területét természetesen az egy töltéssel megtehető hatótáv fogja meghatározni. Ennek tekintetében a LiveWire főként városi modell, hiszen 180 kilométert lehet megtenni vele tele akkumulátorral, de azért annyira elég ez a kraft, hogy kisebb túrákat is be lehessen vállalni vele.

Mint kiderült, saját telefonos applikációt is fejlesztett a Harley a motorhoz, melynek segítségével bármikor lekérdezhető a jármű állapota és a pillanatnyi helyzete, illetve azonnal riaszt a telefonunk, ha valaki megpróbálja elmozdítani azt a helyéről.

A LiveWire forgalmazása pár hónapon belül megindul Európában is, az ára pedig valamivel 27 ezer euró fölött lesz.