A Volkswagen óriási erőbedobással készül az elektromos autózásra, a fejlesztések döntő többsége már ebbe az irányba mozdult el. Természetesen nem csak elektromos autókon dolgoznak a srácok, hanem azon az infrastruktúrán is, mely lehetővé teszi majd a használatukat.

Most például egy olyan töltőállomást mutattak be, amely bárhol telepíthető. Nem kell kiépíteni, csak egyszerűen le kell szedni a teherautóról és a földre helyezni, akár csak egy Toi Toi illemhelyet (a furcsa hasonlat csak azért, mert a Volkswagen kütyüje méretre és formára is arra hasonlít). Igen, ez egy gigantikus power bank, kimondottan villanyautók számára.

Az eszköz egyszerre négy autót képes tölteni 100 kW teljesítménnyel, a benne leledző szufla pedig 15 autó feltöltésére is elegendő. Ha fogytán az energia, akkor egyszerűen csak hozni kell helyette másikat, vagy pedig, ha van rá lehetőség, simán rá lehet kapcsolni a helyi elektromos hálózatra.

Természetesen az újdonság nem magáncélú felhasználásra lett kitalálva, hiszen elég körülményes a cipelése, hanem egyfajta szolgáltatás, mely bizonyos rendezvények, fesztiválok helyszínén lehet egy kiváló töltési alternatíva, akár a semmi közepén.