A nemrég Los Angelesben bemutatott BMW iNext Concept feladata, hogy beharangozza a bajorok első elektromos önvezető modelljét. A koncepció járgány megjelenése viszont sokak szerint csak figyelemfelkeltés volt, ezen még erősen csiszolnak majd a gyáriak a 2021-es leleplezésig. Akik ebben bíztak, azok nem fognak Adrian van Hooydonk, BMW vezető dizájner szavainak örülni.

A mester ugyanis arra tett utalásokat, hogy nem csak a jövő technikáját, hanem bizony az új dizájn irányzatot is bemutatta az iNext a nagyközönségnek. "Az iNext koncepció nem csak egy új fejlesztési irányvonalat mutat meg, hanem azokat a formai megoldásokat is, melyek ötlet szinten merültek fel és mi alkalmasnak találtuk arra őket, hogy a széria modellen is megjelenjenek. Természetesen még sok idő van a 2021-es leleplezésig, ám azt már most megígérhetem, hogy a kész modellben azonnal felismerhető lesz a mostani tanulmány szellemisége."

Ennek értelmében szinte borítékolható, hogy a kész változat is gigantikus vesékkel és futurisztikus vonalakkal érkezik majd, akár tetszik, akár nem.