A Bollinger egy amerikai cég, mely tavaly bukkant fel először az autós piacon. A frissen alapított márka elektromos autós irányba ment el, de nem akármilyen értelemben: ők terepre viszik a villanyos autózást.

Először azt gondolhatnánk, hogy aki egy ekkora fába vágja a fejszéjét, az lassan halad, pedig a Bollinger már a második modelljéről rántotta le a leplet B2 néven. A mostani járgány ráadásul nem csak a világ első elektromos terepes pickupja, hanem az első olyan jármű is, mely az első lökhárítótól a hátsóig pakolható igény szerint.

Ezt úgy érték el a mérnökök, hogy a négy, összesen 520 lóerőt teljesítő elektromotort, és a hozzájuk csatlakoztatott 120 kWh-s akkumulátor csomagot a padló alatt rejtették el, így nem csak hátul kaptak szabad helyet, hanem bizony az autó orrában is. Hogy még tovább fokozzák, megoldották azt is, hogy ez a két raktér és az utastér könnyen egybe nyitható, így akár hosszabb tárgyak is gond nélkül szállíthatóak vele.

Természetesen használati módtól függ, ám a márka képviselői szerint egy töltéssel akár 320 kilométert is el lehet autózgatni a Bollinger B2-vel.