A Skoda a Rapid hatévnyi pályafutása alatt nem tudott igazán kirobbanó sikereket elérni az alsó-középkategóriás modellek között, így megszületett a drasztikus döntés: nem kap új generációt a modell. Persze, azért nem hülyültek meg, így lesz más helyette.

Már azt is tudjuk, hogy az idén Vision RS néven bemutatott tanulmány széria változata lesz a Rapid utódja Scala, azaz latinul lépcső néven. De miért ez a furcsa név? A gyáriak új szintre szeretnék emelni az a-szegmensért harcba induló autójukat.

"Új fejezetet nyitunk a kompaktok piacán. A Scala egy teljesen új fejlesztés, mely kapcsán az első pillanattól fontos volt a modern technológia, a biztonság és a dizájn. Biztosak vagyunk benne, hogy a Scala a legjobb esélyekkel indul, hogy átformálja az A-szegmenst számunkra”- mondta Bernhard Maier, a Skoda vezérigazgatója.

A pontosabb részletek még nem ismertek, ám azt már elárulták a Skoda képviselői, hogy a Scala lesz az első modell az újkori kínálatban, amely a hátuljára nem a hagyományos emblémát kapja meg, hanem a márkanév rendesen betűkkel lesz feltüntetve.