Jövő Márciusban már bármelyik új generációs BMW modellhez rendelhető lesz a gyár Intelligent Personal Assistant rendszere. Ez annyit tesz, hogy ez után már akkor sem leszel egyedül, ha tényleg egymagad ülsz a kocsiban, vagy legalábbis mindig lesz kivel beszélgetni.

A rendszer lényege ugyanis, hogy az autóhoz beszélve annak összes funkcióját és segítségét elérhetjük. Elég csak annyit mondani, hogy "Hey BMW, I'm Cold" (egyelőre nem tisztázott, hogy magyar nyelv lesz-e a bevezetés időpontjában), és az autó azonnal feljebb veszi a hőmérsékletet. Ha arra panaszkodunk, hogy elfáradtunk, akkor az élénkítő beállítások aktiválódnak. A jármű állapota is párbeszédes formában kérdezhető le, legyen szó az olajszintről vagy a hátralévő szervizintervallumról.

A rendszer igazi újdonsága azonban, hogy az autó folyamatosan tanulni fogja a szokásainkat. Megjegyzi, hogy általában mikor megyünk dolgozni, merre szeretünk autózni és milyen hőfokot tartunk legkényelmesebbnek utazás közben. Megfigyeli azt is, hogy milyen helyzetben kapcsoljuk be az ülés masszázst (dugóban, reggel, esetleg este munkából hazafelé), illetve milyen zenét hallgatunk helyzettől függően. Ezek azért fontosak, mert később így már beavatkozás nélkül tud a kedvünkben járni a BMW, illetve fel tud ajánlani személyre szabott beállításokat.