Koenigsegg Agera RS? 1360 lóerő. Bugatti Chiron? 1479 lóerő. Lehet ezt még fokozni? Ha a Hennessey-t kérdezed, akkor annyi a válasz, hogy lazán.

A fejlesztés alatt álló Venom F5 7,6 literes ikerturbós V8-as motorját például már 2000 lóerős beállítással tesztelik a srácok, elmondásuk szerint pedig ennél még jóval többet is bírna az egység. Persze, ez még nem jelenti azt, hogy a Venom F5 kétezer lóerő fölötti teljesítménnyel érkezik majd. "2000 lóerővel stabilan és szépen muzsikál a motor, a tesztek ezt alátámasztották. Hogy tervezzük-e, hogy ezzel a teljesítménnyel szállítsuk majd az autót a vásárlóknak? Nem. Pont annyira lesz erős a motorunk, amely elég ahhoz, hogy átlépjük vele a 300 mérföldes, azaz a 482 kilométeres óránkénti sebességet"- mondta a Top Gear újságírójának John Hennessey.

Azt is elárulta, hogy jelenleg a gumi és a rendelkezésre álló terület hiánya a legnagyobb hátráltatója a sebességi rekord megdöntésének, azaz egyetlen ma ismert utcai abroncs sem bírná ki ezt a sebességet pár percnél tovább.

A Venom F5 végső prototípusát elméletileg jövő év elején kezdik tesztelni, a széria változatot pedig szeretnék 2019 év végén még bemutatni.