Míg Vlagyimir Putyin már egy ideje használja a kívülről megtévesztésig Rolls-Royce hasonmás Aurus limuzinját, a civil változat leleplezése még csak most következik.

Az Aurus Senat névre keresztelt járgány lényegében az elnöki limuzin rövidebb és kevésbé páncélozott változata. Jó hír, hogy ugyan azt a luxust kínálják a tehetős civil vásárlóknak is, mint a világ egyik legjobban őrzött emberének, azaz itt is az Oroszországban fellelhető legfinomabb bőrrel burkolják be az üléseket, a műszerfalat pedig igazi fa berakások díszítik, természetesen a nemesebb fajtákból összeválogatva.

A hagyományos óracsoport helyett a kormány mögött egy nagyméretű kijelző található, amolyan Mercedes-BMW életérzésként, míg a motortérben egy a Porsche csapatával közösen fejlesztett 4,4 literes V8-as várja, hogy pillanatok alatt felgyorsítsa a nem éppen aprócska méretű karosszériát. Ez a motor az elnöki limuzinban nagyjából 600 lóerőt teljesít, itt viszont várhatóan valamelyest butítva lesz a kedvezőbb fogyasztás és károsanyag-kibocsájtás érdekében.

A hivatalos leleplezés a napokban várható a Moszkvai Autószalon keretei között, az SUV variánst pedig jövőre ígérik az oroszok.