Van az úgy, hogy a tulajdonos nem is tudja, hogy milyen különleges autóval jár. Pontosan így járt Gail Wise is, aki lényegében a Ford Mustang első vásárlója volt, de több mint 40 évig fogalma sem volt erről.

A sztori ott kezdődik, amikor Gail, és férje Tom 1964-ben betért egy Ford kereskedésbe, mert hallott róla, hogy új modellt mutatnak be Mustang néven. Mindenképpen szerettek volna egyet maguknak, ráadásul kabrió kivitelben. Természetesen ekkor még (napokkal a hivatalos leleplezés előtt állunk) nem volt hivatalos készlet a kereskedésben, de az amerikai házaspár annyira szerette volna a járgányt, hogy a kereskedő végül felajánlotta nekik a kimondottan bemutató autónak szánt előre legyártott kabriót.

A Wise házaspár mindezek után 15 éven keresztül boldogan használta az autót, majd amikor az megadta magát és némi komolyabb szervizelést igényelt inkább vettek maguknak egy másik négykerekűt. A Mustang bekerült a családi pajtába, ahol nem kevesebb mint 27 évet töltött elhagyatottan. Tom nyugdíjba vonulása után azt tervezte, hogy szétbontja és alkatrészként értékesíti a régi Mustangot, ám amikor neki esett, meglátta a benne rejlő lehetőségeket. Nem volt olyan rossz állapotban még majdnem három évtized állás után sem, csupán néhány alkatrészt kellett hozzá beszerezni, hogy újra a házaspár szolgálatába állhasson.

Pontosan a hiányzó alkatrészek egyikéért ment, amikor a boltos azzal büszkélkedett neki, hogy az ő garázsában áll az első értékesített Mustang példány, melyet 1964 április 16-án vásárolt meg, azaz még jóval a New York-i leleplezés előtt. Tom ekkor érezte gyanúsnak a dolgot. Az ő emlékeiben az élt, hogy talán ők ennél hamarabb kapták meg a sajátjukat. Haza rohant, előkereste az eredeti szerződést, ami tényleg rámutatott, hogy az ő járgányuk április 15-én, azaz egy nappal az eddig ismert rekorder előtt érkezett meg.

A Ford hivatalosan is megerősítette azóta, hogy ennél korábban nem adtak el Mustangot, azaz a sokáig pajtában ácsorgó, ám azóta felújított Convertible tényleg az első, amit átlag ember megkaparinthatott (nem keverendő össze, az első legyártott példánnyal, amit a gyár Stanley Tucker sztárpilótának adományozott valamivel korábban).

Ennek hatására természetesen alaposan megugrott a Wise birtokban lévő Mustang értéke, már volt olyan, aki több mint 400 ezer dollárt is kifizetett volna szívesen érte.