Az Audi első teljesen elektromos SUV modellje lesz az E-Tron, mely kapcsán már most szállingóznak az első gyári információk. A két elektromotorral meghajtott szabadidő modell abszolút alkalmasnak tűnik így elsőre a mindennapi használatra.

Két elektromotorja alaphelyzetben 355 elektromos lóerőt és 561 Nm nyomatékot képes biztosítani, ám sport módban még fürgébb járgányt kapunk, itt ugyanis már 402 lóerővel és 664 Nm-nyi nyomatékkal küzdhetjük le a mindennapi feladatokat. Természetesen ez utóbbi esetben az egy töltéssel megtehető hatótáv valamelyest csökken. A hatótávra amúgy nem lehet panasz, hiszen a 95 kWh-s akkumulátor csomagnak köszönhetően akár 400 kilométert is el lehet autókázni vele normál körülmények között, ami csak 70 kilométerrel kevesebb, mint amit a Tesla Model X tud megfutni feltöltés nélkül.

Az Audi leginkább az új energia visszanyerő rendszerre büszke, mely lejtmenetben minden eddig látottnál hatékonyabban képes kilométereket nyerni a további úthoz. A Pikes Peak-en teszetlve például 31 kilométernyi gurulás alatt annyi energiát nyert vissza az elektromos német, mellyel ezt a távot simán megtette még egyszer.