Sokan nem is gondolnánk, mekkora lehetőség van azokban a rendszerekben, melyekkel többek között ma az elektromos autók üzemelnek. Adott például a Nissan Leaf akkumulátora, melyből elég 148 darabot összekötni, hogy egy komplett stadion energiaellátását biztosítani lehessen hosszú időre.

Az amszterdami Johan Crujiff Arena, az Ajax Amsterdam stadionja ugyanis jelenleg is az elektromos Nissanok által használt akkumulátor csomagokkal működik. Természetesen ezeket az energia tárolókat fel is kell tölteni, ám szerencsére akkora felülettel rendelkezik egy ekkora építmény, hogy a rajta elhelyezett napelemek olyan sok energiát termelnek, ami zavartalan működést garantál a rendszernek. Nem csak a világítás, hanem a komplett elektromos hálózat is így működik, sőt még a parkolóban felépített elektromos autó töltőállomást is vígan kiszolgálja.

Arra az esetre, ha mégis valami szerencsétlen véletlen folytán nem lenne elég az eltárolt napenergia, vannak a környéken biztonsági ellátó állomások is, de még nem volt arra példa, hogy ezeknek kellett átvennie az áramellátás egészét.