Az Audi nem fogja vissza magát, ha a jövő technikai megoldásait kell alkalmazni, legalábbis az új E-Tron elektromos járgány esetében mindenképpen ez figyelhető meg. Persze, ezek egy részét koncepció és bemutató járgányokban már láthattuk, de itt ne feledjük el, hogy egy kész utcai autóról van szó.

Ilyen például az opciós listáról választható digitális visszapillantó. Ez annyit tesz, hogy olyan országokban, ahol a jogi szabályozások ezt engedélyezik, a normál visszapillantó tükör helyett két kamerát kapunk, melyek képe több helyre is kivetíthető. És pontosan ez a következő olyan részlet, ami eddig példa nélküli az utcai autózás világában: az Audi az E-Tron első két ajtajába is beszerelt egy-egy kijelzőt, így akár ott is nézhetjük mi történik körülöttünk.

A digitális visszapillantó többféle üzemmódot kap, melyek között ott van az autópálya és a parkoló mód is. Ez utóbbinál lehet érdekes, hogy az ajtó képernyő elhelyezkedése miatt úgy nézhetjük a padkát, mintha csak simán átnéznénk az ajtón, ezzel még könnyebben érezhetjük az autó dimenzióit.

Az E-Tron gyártása egyébként néhány hónap múlva a cég belga gyárában kezdődik meg, a 400 kilométeres hatótávval felvértezett elektromos járgány ára pedig 80 ezer euró környékén indul majd.