Szerintem nincs olyan, az autózás világát akár egy picit is szerető ember, aki nem ismerné minden idők talán leglegendásabb amerikai autóját, a Bullit Mustangot. Az eredeti 1968-as változat mellett ráadásul most már van egy modern limitált széria is belőle, melyet jelenleg is meg lehet vásárolni Európában és Amerikában egyaránt. Mi lehet még ennél is jobb? Hát mondjuk az, hogy az eredeti klasszikus és a modern reinkarnáció egyszerre haknizik a nagyvilágban.

A sztori ott kezdődik, amikor idén év elején a Ford rátalált az eredeti filmes példány jelenlegi tulajdonosára, aki anno 1974-ben nagyjából 6 ezer dollárért vásárolta meg a most körülbelül 4 millió dollárt érő járgányt. Persze, kicsit megviselt állapotban volt az üldözős jelenetek miatt, de Sean Kiernan helyre pofozta, hogy használni lehessen a hétköznapokban.

Na szóval a Ford meginvitálta a Kiernan családot a Detroiti Autószalonra, ahol a gyártó standján az ő autójuk volt az egyik fő szenzáció. A további együttműködés is megszületett, ennek értelmében például a Goodwoodi Sebesség Fesztiválra is együtt mennek a Bullit Mustangok a közönség legnagyobb örömére.

A Ford azt egyelőre nem árulta el, hogy a jellegzetes zöld színű amerikai izomgépek képviseltetik-e magukat a versenypályán, az viszont biztos, hogy a gyár megbízásából a drift bajnok Vaughn Gittin egy 700 lóerős Eagle Squadron Mustang GT-vel teljesíti majd a Hillclimb szakaszt.