Az Alfa Romeo nem hogy visszább venne, még csak most lépnek rá a srácok igazán a gázra. Az igazi felpörgés négy év múlva várható.

Ekkor mutatják be ugyanis a GTV új generációját, ami lényegében a Giulia kupé változata lesz. Természetesen Quadrifoglio kivitelben is kapható lesz, így most már az olasz gyártó is konkurenciát tud majd állítani a BMW M4-nek és a Mercedes-AMG C63 kupénak. Túl sok specifikációt még nem árultak el a GTV-vel kapcsolatban a gyáriak, elég legyen most még annyi, hogy 600 lóerő körüli teljesítményt tud majd felmutatni, a súlyeloszlása pedig tökéletes, azaz 50/50 százalék lesz.

Ha azt hiszed, hogy csak ennyi lesz a különlegesség 2022 környékén, akkor nagyot tévedsz. Jön ugyanis a 8C második generációja is hibrid hajtáslánccal és több mint 700 lóerős teljesítménnyel.

Az SUV mániában is lát még potenciált az Alfa, így két szabadidő járgány is szerepel az elkövetkező évekre vonatkozó tervekben. Az egyik méretben közvetlenül a Stelvio alá érkezik, a másik viszont jóval nagyobb lesz annál, ezzel olyan vásárlókat is megszólítva, akik eddig mondjuk a BMW X5-el szemeztek.

Az új modellek mellett az olaszok a jelenlegi palettát is kezelésbe veszik pár éven belül. Gyakorlatilag a tervek szerint 2022-re minden Alfa Romeo kapható lesz hibrid hajtással és önvezető funkcióval egyaránt.