A Skoda egy igencsak különleges Superb specifikációt leplezett le a napokban. Egy 2 literes TDi egységgel szerelt kombiról van szó, amely első ránézésre pontosan olyan, mint a többi. Na jó, azért nem teljesen, a szélvédőn például megfigyelhető, hogy jóval masszívabb a keret, mint amit eddig megszokhattunk.

Ebből már azonnal következtetni lehet arra, hogy egy páncélozott variánsról van szó, amiben nem csak a szélvédőt, hanem az egész karosszériát golyóállóvá tették. A futóművet is átalakították, hogy elbírja a súlytöbbletet, illetve olyan gumikkal szerelték fel, amik defekt esetén is tovább használhatóak. Természetesen nem a gyári srácok műve az egész, egy eddig meg nem nevezett külsős céget kértek meg arra, hogy segítsenek az átalakításban.

"Érthető módon minden részletet nem hozhatunk nyilvánosságra az autóról biztonsági okok miatt, de azt azért elárulhatom, hogy a teljes kabin olyan védelmet kapott, ami megfelel a PAS 300 ballisztikus védelmi normának."- mondta a gyár képviselője. Azt is tudni lehet már, hogy nem mérik a Skodánál sem olcsón a biztonságot: a legolcsóbb kivitel is 42 millió forintba kerül.